Business Construct

Immoeast preia centrul comercial Armonia Arad

25.10.2007, 14:30 64

Fondul Immoeast a achizitionat de la grupul Red Management Capital, centrul comercial Armonia din Arad, intr-o tranzactie in valoare de 78 de milioane de euro, potrivit raportului semestrial al investitorului austriac.
Practic, Immoeast a preluat 75% din actiunile firmei Red Projects One, controlata de grupul Red Management Capital, care dezvolta centrul comercial din Arad, cu o suprafata inchiriabila de 42.000 de metri patrati.
Constructia proiectului a fost initiata in acest an, finalizarea lucrarilor fiind prevazuta pentru sfarsitul anului viitor si reprezinta o investitie de 50 de milioane de euro. Centrul comercial Armonia, situat la intersectia dintre soseaua de centura a Aradului si drumul spre Nadlac, va include si un hipermarket Carrefour, cu o galerie de peste 80 de magazine si restaurante.
RED este o companie de dezvoltari imobiliare, infiintata cu scopul de a investi in regiunea Europei de Sud-Est, in principal in Romania. Actionarii principali ai companiei sunt fondurile de investitii GED Group din Spania si Warburg Pincus din Statele Unite ale Americii.
RED Management Capital, compania care coordoneaza activitatea grupului RED, are activitati pe toate segmentele imobiliare, respectiv ansambluri rezidentiale, spatii de birouri, comerciale si industriale.
In Romania, compania a anuntat implicarea in proiecte imobiliare a caror valoare depaseste 400 mil. euro, in Constanta, Bucuresti, Baia-Mare, Iasi.
Primul proiect de pe piata romaneasca in care a fost implicat grupul a fost Iride Business Park, care a fost vandut in 2004 pentru 63 milioane euro, Immoeast.
RED Management Capital gestioneaza in prezent in Romania o serie de proiecte aflate in diferite etape de dezvoltare, printre care complexul Trident Plaza din Constanta si ansamblul rezidential Natura Residence din Bucuresti.
Compania mai dezvolta un centru comercial la Braila, unde a anuntat ca va investi 50 mil. euro.
Immoeast detine in Romania 117 de proiecte de birouri, de locuinte, de logistica si de constructii, cu o suprafata de circa 4,3 milioane de metri patrati, a caror valoare de piata era estimata la sfarsitul lunii iulie la 3,3 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO