Business Construct

IMM-urile au închiriat 38% din totalul spaţiilor de birouri tranzacţionate în prima jumătate din 2019

IMM-urile au închiriat 38% din totalul spaţiilor de...

Autor: Alex Ciutacu

09.09.2019, 09:30 126

Întreprinderile mici şi mijocii din România au închiriat 87.870 mp de spaţii de birouri în toată ţara, ceea ce reprezintă 38% din totalul tranzacţionat pe piaţa de birouri, potrivit datelor furnizate ZF de compania ESOP Consulting.

„Firmele mici şi mijlocii care au ales birouri cu suprafeţe cuprinse între 500 mp şi 2.500 mp reprezintă 86% din totalul suprafeţei tranzacţionate de IMM –uri, ceea ce înseamnă că micii întreprinzători, companiile cu până în 50 de angajaţi au semnat contracte pentru 14%”, spune Mirela Raicu, partner ESOP Consulting. În primele şase luni ale anului, cei mai mulţi chiriaşi de tip IMM au fost din IT&C, BPO (business process outsourcing) şi SSC (shared service center), reprezentând 26% din total, în timp ce pe locul doi, cu 21%, sunt IMM-urile din domeniul servicii personale, pentru angajaţi şi leisure – săli de sport, restaurante, cafenele, baruri, şcoli, grădiniţă, operatori de cursuri şi de turism, clinici de înfrumuseţare), iar pe locul trei s-a aflat domeniul serviciilor financiare şi profesionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO