Business Construct

Ilinca Păun, Colliers: România a devenit o piaţă de unde se prestează servicii cu valoare adăugată. Nu mai suntem atractivi doar pentru business de „call-center“

Ilinca Păun, managing director al Colliers International:

Industrialul este o piaţă regională, unde fără platforme suficient de mari în mai multe ţări nu reuşeşti să faci faţă competiţiei acerbe şi marjei mici. În schimb, office-ul e mai degrabă o piaţă locală, unde dezvoltatorii îşi construiesc un portofoliu pe baza cererii strict locale.

Ilinca Păun, managing director al Colliers International: Industrialul este o piaţă regională, unde fără platforme suficient de mari în mai multe ţări nu reuşeşti să faci faţă competiţiei acerbe şi marjei mici. În schimb, office-ul e mai degrabă o piaţă locală, unde dezvoltatorii îşi construiesc un portofoliu pe baza cererii strict locale.

Autor: Andreea Neferu

06.10.2015, 00:06 524
Ilinca Păun, managing director al Colliers International, una dintre cele mai mari firme de consultanţă imobiliară din România, spune că revenirea la care asistă sectorul de real estate în ultima perioadă este una sănătoasă, dar va dura puţin, având în vedere că România este o piaţă mică, cu o dinamică rapidă.
 
„Dacă în momentul acesta există, să spunem, companii care generează o cerere de 100.000 de metri pătraţi de birouri, apar 2-3 investitori care au deja terenuri achiziţionate şi livrează proiectele care răspund nevoilor existente, înghiţind astfel cererea din piaţă. Dar pe lângă ei vor mai fi şi alţi investitori care vor vrea să construiască alte clădiri de birouri, sperând să acopere aceeaşi cerere. În acest context, riscul de supraofertă poate apărea în piaţa de birouri cam o dată la 3-4 ani“, afirmă Ilinca Păun.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO