Business Construct

Ilinca Păun, Colliers: Mi-aş dori ca peste 15 ani România să ajungă la nivelul Poloniei

Ilinca Păun, Colliers International:
Pentru 2015 mergem tot spre o creştere de 10-15% a cifrei de afaceri şi ne aşteptăm la o creştere a activităţii în pieţele de investment
şi terenuri. În următorii cinci ani retailul nu are din ce să crească.

Ilinca Păun, Colliers International: Pentru 2015 mergem tot spre o creştere de 10-15% a cifrei de afaceri şi ne aşteptăm la o creştere a activităţii în pieţele de investment şi terenuri. În următorii cinci ani retailul nu are din ce să crească.

Autor: Cristi Moga

12.12.2014, 08:38 847
Ilinca Păun, cea care conduce de patru ani operaţiunile Colliers International, una dintre cele mai mari firme de consultanţă imo­biliară din România, spune că şi-a atins obiectivul din acest an în ceea ce priveşte cifra de afaceri, care va depăşi nivelul de 5 mil. dolari (18 mil. lei), şi îşi propune o creştere de circa un milion de dolari pe an.
 
În 2008, cel mai bun an pentru piaţa imobiliară locală, dar şi pentru Colliers, firma de consultanţă realiza o cifră de afaceri de 65 mil. lei (26 mil. dolari), sumă care pare imposibil de atins în contextul actual al pieţei imobiliare locale. În aceste condiţii, gândurile consul­tan­ţilor se îndreaptă către alte obiective.
 
„Mi-aş dori ca peste 15 ani să ajungem la nivelul la care este Polonia astăzi. Pe lângă Varşovia, Polonia are şi un grup de aproximativ 10 oraşe mari, cu o populaţie de circa 500.000 de locuitori fiecare şi un stoc de birouri semnificativ, reprezentând destinaţii importante pentru investitori. Cred că şi în România în următorii ani creşterea va veni din oraşe secundare, precum Timişoara, Cluj şi Iaşi, şi terţiare, precum Braşov sau Sibiu“, a declarat Ilinca Păun pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO