Business Construct

Hornbach Prisma, până la sfârşitul anului

27.10.2010, 23:42 138

Reţeaua germană de magazine de bricolaj Hornbach vrea săinaugureze unitatea din fosta locaţie a complexului comercialPrisma - situat la câţiva kilometri de Capitală - până la fineleanului, potrivit unui raport financiar al companiei.

Acesta este singurul proiect de expansiune al retailerului la nivellocal din 2010 şi ar putea reprezenta cea mai mare investiţie aHornbach într-un spaţiu nou, ţi­nând cont că germanii au plătit 20de milioane de euro în 2007 pentru terenul pe care a fost amplasatăPrisma. Investiţiile totale ale reţelei în acest amplasament pot fiestimate la circa 40 de milioane de euro.

Magazinul, a cărui construcţie a demarat la începutul anului, afost deja ridicat, însă compania nu a anunţat încă dacă a reuşit săatragă un alt retailer în această locaţie, aşa cum planificase încădin momentul achiziţiei terenului de 15 hectare. Prisma a fost unuldintre cele mai cunoscute centre comerciale de îmbrăcăminte dinzona Bucureştiului în perioada 1996-2000, când retailerii şidezvoltatorii imobiliari străini ocoleau România. Hornbach deţineîn prezent 3 magazine la nivel local, două în Bucureşti şi unul înBraşov. Reţeaua a realizat anul trecut afaceri de 73,6 mil. euro,în creştere cu 38% faţă de valoarea raportată pe 2008, potrivitdatelor de la Ministerul de Finanţe. Cei mai mari jucători înretailul local de bricolaj, o piaţă estimată la circa 2 miliarde deeuro, sunt reţelele de magazine Praktiker, Dedeman şiBricostore.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO