Business Construct

Horia Adrian este noul Director General al Holcim România

Horia Adrian este noul Director General al Holcim România

Autor: Roxana Rosu

02.02.2018, 11:31 524

Horia Adrian, executiv român cu peste 18 ani de experienţă de management în cadrul grupului LafargeHolcim, îl înlocuieşte de la 1 februarie pe Sofiane Benmaghnia în poziţia de Country CEO Holcim România, urmând să prea în paralel şi rolul de Market Head LafargeHolcim pentru Europa emergentă.

Sofiane Benmaghnia, care a condus operaţiunile locale în ultimii doi ani, se va dedica unor proiecte personale în afara grupului.

„Sunt bucuros să revin în cadrul Holcim România, compania în care mi-am început cariera, şi în operaţiunile din Europa, o regiune cu un istoric pozitiv în ceea ce priveşte performanţa. Îi mulţumesc lui Sofiane pentru tot efortul depus şi pentru progresul înregistrat în ultimii ani. Alături de colegii mei, voi continua eforturile de creştere şi evoluţie pentru businessul din România şi Europa şi vom continua să urmărim excelenţa în relaţia cu clienţii noştri, oferind soluţii performante, care să răspundă cerinţelor acestora. În România, avem o bază industrială solidă, o echipă cu o înaltă calificare, capacităţi reale de cercetare şi dezvoltare, şi beneficiem de sinergiile create în grup. Sunt convins că aceste avantaje ne vor ajuta să facem performanţă în pieţele în care operăm”, a declarat Horia Adrian, CEO Holcim România şi Market Head Europa emergentă.

În acelaşi timp, prin rolul de Market Head LafargeHolcim pentru Europa emergentă, el va coordona activitatea din Serbia, Bulgaria, Moldova şi Azerbaidjan. Managerii locali ai operaţiunilor grupului din ţările menţionate vor raporta direct către acesta, iar noile poziţii preluate de către Horia Adrian raportează direct către Marcel Cobuz. Acesta din urmă a fost numit în luna decembrie la conducerea operaţiunilor LafargeHolcim pentru Regiunea Europa.

Horia Adrian (48 ani) este absolvent al programului de masterat în Administrarea Afacerilor al Universităţii Anjou şi al programelor de licenţă şi de masterat în Inginerie Mecanică ale Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi. El s-a alăturat grupului LafargeHolcim în anul 2000 ca manager de proiect pentru diviziile Betoane şi Agregate ale Holcim România. În intervalul 2004 – 2010 a activat ca Sales, Marketing & Logistics Director şi apoi ca CEO pentru compania Garadagh Cement, subsidiara din Elveţia a grupului Holcim.

Rezultatele obţinute şi modelul său de management l-au recomandat pentru următoarele funcţii de conducere în cadrul grupului, la conducerea Holcim Rusia, CEO pentru Europa de Est şi zona CSI, CEO LafargeHolcim în Orientul Mijlociu. Înainte de a fi numit CEO al Holcim România, Horia Adrian a ocupat poziţia de Head of Business Transformation pentru grupul LafargeHolcim.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO