Business Construct

GTC a cumparat 67% dintr-un proiect din Pipera

GTC a cumparat 67% dintr-un proiect din Pipera
26.07.2007, 17:00 50

GTC Romania, subsidiara locala a companiei israeliene Globe Trade Center, a achizitionat 67% dintr-un proiect rezidential, situat in zona Pipera, dezvoltat de firma israeliana Gmul Investment, pentru 11,1 mil. euro, potrivit reprezentantilor companiei. Practic, GTC Romania a achizitionat 66,6% din compania GML Pipera, detinuta de Gmul Investment, care va dezvolta proiectul. Practic, portofoliul de proiecte rezidentiale al GTC va creste cu inca 67.000 de metri patrati, pana la 370.000 de metri patrati.
GTC are in curs de proiectare si dezvoltare inca patru proiecte rezidentiale Felicity Residence (nordul Capitalei), Rose Garden (Colentina), Green Dream Residence (nordul Capitalei) si Jasmine Park (nordul Capitalei). In plus, GTC este cunoscut in Romania si ca dezvoltator al imobilelor de birouri Europe House si America House, ambele amplasate in Piata Victoriei.
GML Pipera detine suprafete de teren de circa 55.000 de metri patrati in Bucuresti, achizitionate cu 10 milioane de euro. Terenurile sunt amplasate in zona Pipera, in apropierea Scolii Americane, iar proiectul prevede dezvoltarea a 100.000 de metri patrati de apartamente.
In paralel, GTC Romania, care este detinuta in proportie de 94,6% de GTC Plonia, va oferi servicii de management firmei GML Pipera, in schimbul a 5% din veniturile generate de proiect.
GTC Polonia, controlata de grupul israelian Kardan, este unul dintre cei mai importanti developeri pe piata imobiliara din Europa Centrala si de Est, cu proiecte in Polonia, Ungaria, Cehia, Romania, Serbia si Croatia, acoperind toate segmentele importante ale pietei - cladiri de birouri, centre comerciale si locuinte.
GTC a anuntat ca va investi 450-500 mil. euro in urmatorii ani in dezvoltarea unor proiecte comerciale, rezidentiale si de birouri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO