Business Construct

„Greu de vândut 2“: City Mall caută cumpărător

„Greu de vândut 2“: City Mall caută cumpărător
27.04.2011, 23:15 44

Centrul comercial City Mall din sudul Capitalei, aflat înfaliment, nu şi-a găsit cumpărător nici la cea de-a doua licitaţieorganizată de lichidatorul Casa de Insolvenţă Transilvania, care ascos la vânzare proiectul pentru 29,5 mil. euro.

Licitaţia ar fi trebuit organizată miercuri, 20 aprilie, darniciun investitor nu a cumpărat caietul de sarcini, de 7.500 delei, până la termenul stabilit.

"Investitorii speră în continuare să mai scădem preţul depornire a licitaţiei, dar nu cred că se va întâmpla acest lucru",spune Radu Lotrean, managing part­ner al Casei de InsolvenţăTransilvania (CITR), cel care va încerca să gă­seas­că alături decreditori o nouă strategie de valorificare a mallului.

City Mall a fost scos prima dată la licitaţie la sfârşitul luniimartie pentru un preţ de 33 de milioane de euro, o treime dinvaloarea centrului comercial din urmă cu cinci ani, când fondulaustralian de investiţii APN European Retail Property a plătitpeste 100 de milioane de euro pentru acest proiect.

După achiziţie australienii s-au îm­prumutat de la HVB (actualaUniCredit) pentru finanţarea investiţiei, iar "creditul a ajuns lascadenţă în 2010, cu un rest de plată de 36 mil. euro".Australienii au încercat să restructureze acest credit, dar nu aureuşit, astfel că au decis intrarea în faliment a firmei VictoriaHolding, în portofoliul căreia se afla mallul.

UniCredit, care este principalul creditor al firmei, va avea uncuvânt greu de spus cu privire la strategia de vânzare a mallului,după ce pe parcursul anului trecut banca a mai vândut un mallintrat în faliment, respectiv Tiago din Oradea.

City Mall are o suprafaţă închiriabilă de 19.000 de metripătraţi, este în continuare funcţional şi are chiriaşi precumBilla, Domo sau Sprider Stores, dar vân­zările slabe aleretailerilor din ultimii doi ani au dus la prăbuşirea profituluioperaţional şi practic falimentul. În plus, competiţia puternicădin zona de sud a Capitalei îngreunează demersurileadministratorilor de a atrage chiriaşi noi şi clienţi, fapt cecontribuie la reticenţa potenţialilor investitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO