Business Construct

Gigantul american Amazon îşi va consolida prezenţa în Palas Campus Iaşi, proiectul de 120 mil.euro al grupului Iulius. Sediul de la Iaşi va deveni unul dintre cele mai puternice centre din Europa ale Amazon

.

.

Autor: Roxana Rosu

14.03.2021, 18:57 5304

Gigantul Amazon va avea o prezenţă majoritară în Palas Campus, proiectul de 120 milioane euro al grupului Iulius, sediul din Iaşi urmând să fie unul dintre cele mai puternice centre din Europa ale companiei americane.

Conceput ca o extindere a Palas Iaşi, inaugurat în 2012, noul proiect va duce la consolidarea polului regional de business din centrul oraşului, care va ajunge la 130.000 mp.  

Palas Campus va avea 54.000 mp spaţii office premium şi 6.000 mp de retail, cu termen estimat de finalizare anul 2022.

„Am lansat lucrările în iulie 2020, în plină pandemie, şi ne bucură faptul că am reuşit să menţinem ritmul propus. Avem pe şantier 400 de oameni care lucrează concomitent la ceea ce va fi una dintre cele mai mari clădiri de birouri din ţară. Confirmăm, prin această nouă investiţie, implicarea noastră pentru a stimula dezvoltarea Iaşului, prin crearea de oportunităţi economice şi de noi locuri de muncă. Sunt convins că Iaşul va fi şi mai atrăgător pentru investitori, odată cu finalizarea Palas Campus, care poate fi o oportunitate şi pentru dezvoltarea lor în regiune”, a spus Ionuţ Pavel, Office Buildings Manager Palas Iaşi.

Palas Campus va fi dezvoltat pe orizontală, cele şase corpuri, conectate între ele, având înălţimi diferite, dar nu mai mult de 6 etaje. În aproximativ opt luni lucrările au ajuns la etajul 4 la nivel de structură.  

Proiectul integrează un nou concept de food market, cu restaurante, cafenele şi terase, servicii utile zilnic şi o zonă dedicată producătorilor şi antreprenorilor locali.

În perioada construcţiei, complexul va crea 1.700 de locuri de muncă, iar în perioada de operare, peste 5.000.

În plus, noul complex presupune construirea unei noi artere de circulaţie şi lărgirea altor cinci străzi adiacente, investiţie de peste 1,62 milioane de euro.

Campusul va avea o parcare subterană cu două niveluri, cu o capacitate de 625 de locuri, rezultatul unei investiţii de 33,3 milioane de euro.

Grupul Iulius deţine proiectele mixte Palas din Iaşi şi Iulius Town din Timişoara, dar şi mallurile sub brandul Iulius din Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca şi Suceava şi câteva clădiri de birouri. Din 2017, Iulian Dascălu împarte reţeaua Iulius Mall şi proiectul Iulius Town cu fondul Atterbury Europe.

Grupul Iulius mai are în plan să construiască un proiect imobiliar gigantic în zona Romexpo din Bucureşti. Investiţia, care se apropie de 3 miliarde de euro, ar include un centru de conferinţe şi congrese, 14 turnuri de birouri, un muzeu de istorie monetară, un ocenariu şi un hotel de cinci stele.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO