Business Construct

Germanii de la HeidelbergCement au vândut mai multe agregate pentru beton în 2019 în România, dar mai puţine prefabricate

Grupul HeidelbergCement deţine trei fabrici de ciment în România

Grupul HeidelbergCement deţine trei fabrici de ciment în România

Autor: Alina-Elena Vasiliu

24.03.2020, 11:57 154

Producătorul german de ciment HeidelbergCement, cu trei fabrici în România, a vândut volume mai mari de agregate pentru beton în 2019 pe plan local, însă a scăzut în ceea ce priveşte volumele de prefabricate, după cum se arată în raportul financiar al grupului aferent anului 2019.

„În 2019, evoluţia businessului cu agregate a fost diferită în funcţie de ţară. În vreme ce în România, Suedia şi Grecia în mod special au fost înregistrate creşteri considerabile ale volumelor vândute, vânzările din Rusia au fost doar uşor mai mari faţă de anul precedent. De cealaltă parte, am înregistrat scăderi ale volumelor vândute în Norvegia şi Cehia”, se arată în cel mai raport financiar al grupului german.

Pe de altă parte, prefabricatele au adus scăderi de cerere în România, la fel ca în Norvegia, Suedia şi Slovacia. În raport nu sunt menţionate rezultatele financiare din 2019 aferente fiecărei ţări. Veniturile totale ale grupului HeidelbergCement în 2019 au fost de 18,9 miliarde de euro, în creştere cu 4% faţă de anul 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO