Business Construct

Gealan, uşoară creştere a afacerilor

Gealan, uşoară creştere a afacerilor

Aurel Vlaicu, directorul general al Gealan: Deşi ne doream ca anul acesta să vorbim de stabili­-tate pe piaţa de profil, ne confruntăm în continuare cu un an imprevizibil, în care trebuie să ne adaptăm mereu strategia de business.

29.09.2011, 00:00 163

Producătorul de profiluri PVC Gealan România estimează că afacerile ar putea creşte uşor în acest an, după ce 2010 a fost un an de stagnare a veniturilor la nivelul de 153 de milioane lei (36 mil. euro). "Aşa cum estimam, am înregistrat o cifră de afaceri de 153 milioane lei pentru anul 2010, la acelaşi nivel cu anul 2009. Anul acesta estimăm o uşoară creştere a business-ului, mizând în special pe noile produse inovatoare pe care le aducem şi la nivel local", a declarat agenţiei directorul general al companiei, Aurel Vlaicu.

Compania este parte a producătorului german de profile din PVC Gealan Fenster-Systeme, preluat în prima parte a acestui an de către fondul de investiţii Halder. Vlaicu estimează că piaţa de tâmplărie termoizolantă va înregistra în 2011 o valoare similară celei de anul trecut, într-un scenariu optimist.

"Deşi ne doream ca anul acesta să vorbim de stabilitate pe piaţa de profil, ne confruntăm în continuare cu un an imprevizibil, în care trebuie să ne adaptăm mereu strategia de business", a spus reprezentantul companiei.

Piaţa tâmplăriei termoizolante s-a înjumătăţit în ultimii doi ani, de la 1,1 miliarde euro în 2008 la 500 milioane euro în 2010, iar în acest an ar putea stagna, în cel mai bun caz, sau consemna un regres de 10-15% apreciază şi reprezentanţii Patronatului Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă. Referindu-se la piaţa construcţiilor în ansamblu, Vlaicu susţine că sectorul rezidenţial generează în continuare scăderi, dar celelalte segmente dau semne de revenire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO