Business Construct

Gabriela Firea, primarul Capitalei: Am semnat contractul pentru Arena Polivalentă, un proiect de 138 milioane de euro care va fi gata în trei ani

Gabriela Firea, primarul Capitalei: Am semnat contractul...

Autor: Alex Ciutacu

25.07.2019, 19:04 2482

Primăria Capitalei a semnat astăzi contractul pentru realizarea Sălii multifuncţionale – Arena Polivalentă, un proiect de aproximativ 138 milioane de euro care va fi realizat în următorii trei ani, explică primarul Capitalei, Gabriela Firea, într-o postare pe profilul oficial de Facebook.

„Am semnat astăzi contractul de realizare a Sălii multifuncţionale – Arena Poliventă – cea mai mare sală de acest gen din România, cu o capacitate de 20.000 de locuri. Bucureştiul va avea, cât de curând, un spaţiu ultramodern, la standard europene, destinate atât evenimentelor culturale cât şi celor sportive. Trustul de Construcţii metropolitane va realiza proiectarea şi execuţia”, scrie Gabriela Firea.

Prin studiul de fezabilitate se estimează un cost de aproximativ 138 de milioane de euro cu TVA pentru construcţia şi dotarea completă a arenei, iar proiectarea si execuţia lucrărilor va dura 36 de luni.

Compania Municipală Dezvoltare Durabilă a realizat Studiul de Fezabilitate, iar indicatorii tehnico – economici au fost aprobati in Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Arena Polivalentă va avea şi 200 de locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi, 4 sali de conferinţe, centru de presă, o parcare subterană pentru 380 de autovehicule, iar în exterior vor putea fi parcate 20 de autocare, 6 care de reportaj şi alte 30 de autovehicule. De asemenea, lângă sală vor exista şi 5 terenuri de sport în aer liber.

„Astfel, Arena Polivalenta va putea gazdui competitii de gimnastica, judo, lupte, tenis de masa, haltere, scrima, volei, tusal, handbal, baschet, tenis, box, precum si alte gale sportive, iar pentru concerte si alte manifestari culturale se va putea amplasa o scena in suprafata de circa 400 de metri patrati. Sala multifuncţională din Bucureşti va răspunde noilor tendinţe europene ale arenelor multifuncţionale prin faptul că va avea spaţii destinate unor evenimente diverse, de la concerte live, la conferinţe şi congrese, dar va respecta şi cerinţele federaţiilor naţionale sportive în vederea organizării de competiţii naţionale şi internaţionale de nivel Liga Campionilor şi Jocuri Olimpice”, scrie Firea.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO