Business Construct

Florin Madar, proprietarul distribuitorului de materiale de construcţii Temad: Unii dintre clienţi încearcă să-şi amâne plăţile scadente pentru marfa vândută deja. Noi nu am oprit distribuţia

Florin Madar, proprietarul distribuitorului de materiale...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

19.03.2020, 12:05 319

Companiile din distribuţia de materiale de construcţii au început să amâne plăţile pentru marfa cumpărată deja, în condiţiile scăderii vânzărilor, cauzate de epidemia de coronavirus, spune omul de afaceri Florin Madar, proprietarul distribuitorului de materiale Temad. Compania sa importă materialele şi le revinde către companii, retaileri specializaţi, dar şi lanţuri care vând materiale de construcţii ca o componentă secundară.

„Cea mai mare problemă acum este că unii dintre clienţi încearcă să-şi amâne plăţile scadente pentru marfa vândută deja. Noi nu am oprit distribuţia. Consider că este esenţial să nu întrerupem ciclul de aprovizionare a clienţilor noştri, care, la rândul lor, să poată să-şi continue activitate. Sunt unele întârzieri în aprovizionarea noastră de la furnizori, dar nu de natură a ne afecta activitatea deocamdată”, spune Florin Madar.

Temad, companie cu sediul în Braşov, şi-a majorat afacerile cu 7% în 2019 faţă de anul anterior, ajungând astfel la un rezultat de 40,3 mil. euro.

Compania Temad a fost înfiinţată în decembrie 1994 ca importator şi distribuitor de produse folosite pentru construcţii. Temad distribuie materiale pentru hidroizolaţii, zugrăvit, amenajări interioare, finisaje, instalaţii, scule electrice, vopsele, lacuri, grunduri.

Clienţii Temad sunt în principal companii, magazine de materiale de construcţii precum Hornbach şi Dedeman şi retaileri care comercializează astfel de produse – Carrefour şi Auchan. În total, produsele Temad, sub şapte mărci proprii, se găsesc în peste 5.000 de magazine. Produsele companiei vin de la furnizori din Europa şi din China.
Temad are 13 filiale – din care se face distribuţia de materiale de construcţii – pe teritoriul României şi una în Republica Moldova, unde a pătruns în urmă cu peste zece ani. Aceste centre de distribuţie se găsesc în oraşe precum Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Oradea, Baia Mare, Sibiu, Deva, Constanţa, Buzău, Piteşti şi Piatra-Neamţ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO