Business Construct

Firmele din construcţii, faţă în faţă cu pandemia: Creşterea numărului pieţelor în care activăm este esenţială

Firmele din construcţii, faţă în faţă cu pandemia:...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

12.01.2021, 10:00 162

Şi-au diversificat portofoliile, pentru a-şi securiza businessul în funcţie de fluc­tu­a­ţiile din piaţă, şi-au schimbat strate­gi­ile de vânzare, exploatând mai mult on­line-ul, şi iau în calcul să con­tinue cu im­ple­men­tarea sistemului de muncă de aca­să multă vreme de acum în­co­lo. Sunt doar câteva dintre trans­for­mările pe care le-a adus pan­demia de COVID-19 în mo­dul de a face busi­ness al com­pa­ni­ilor din construcţii de pe piaţa locală.

„Creşterea numărului pie­ţe­lor în care activăm - indife­rent că vorbim de diferite nişe, tipuri de produse sau cli­enţi, regiuni ale Româ­ni­ei sau export - şi flexibilitatea de a ne adap­ta schim­bărilor dinamice sunt esen­ţiale pen­tru busines­sul nostru în viitor“, spun oficialii firmei de construcţii Procema.

Pentru unele companii, pandemia a schim­bat la 180 de grade obiceiuri şi strategii de business, în vreme ce, pentru altele, impactul a fost abia re­simţit.

Antreprenori generali din con­struc­ţii, producători de materiale şi chiar re­taileri de bricolaj spun însă la uni­son că pandemia nu a trecut indiferentă pe lân­gă ele, dar cheia succesului stă în uşu­rin­ţa de adaptare la ce aduc nou timpurile.
Ziarul Financiar a întrebat oficialii a zece firme din construcţii din Româ­nia cum a schimbat pandemia ritmul de lucru, iar răspunsurile lor creio­nea­ză o nouă eră în lumea businessului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO