Business Construct

Firmele din construcţii au început anul sub semnul scumpirilor de materii prime

Firmele din construcţii au început anul sub semnul...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

09.02.2021, 10:00 773

Industria construcţiilor, deşi a fost una dintre puţinele care au continuat să meargă bine în ultimul an, în contextul pandemiei, se confruntă de câteva luni cu creşteri semnificative ale costurilor cu materialele, ceea ce pune evoluţia acestui sector sub semnul întrebării. Oţelul în mod special, materie primă pentru foarte multe companii cu activitate în construcţii, a trecut prin majorări de preţ considerabile, îngreunând activitatea producătorilor de acoperişuri, hale metalice sau panouri termoizolante.

„Am asistat la scumpiri consistente la materiile prime specifice industriei noastre, precum şi situaţii de întârzieri majore în livrări, lucruri care ne-au afectat rezultatele“, spune Adrian Porfir, administratorul subsidiarei din România a Joris Ide, o companie care produce structuri pentru hale, termoizolaţii şi panouri sandwich.

Însă nu doar oţelul le pune probleme producătorilor de materiale de construcţii. Sarcom, o companie activă în fabricarea de lacuri şi vopsele, vorbeşte de asemenea despre scumpiri ale materiei prime, dar şi despre creşterea costurilor cu transportul, mai ales pentru materialele aduse din China.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO