Business Construct

Firmele din Bucureşti au încheiat contracte de extindere de birouri care au cumulat 19.000 mp în S1/2019, echivalentul a 10 % din totalul tranzacţiilor de închiriere

Firmele din Bucureşti au încheiat contracte de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

16.08.2019, 07:00 243

Din cei aproximativ 220.000 de metri pătraţi de birouri contractaţi în primul semestru din 2019 în Bucureşti, circa 10% au reprezentat extinderi ale companiilor care au ajuns la concluzia că au nevoie de mai mult spaţiu pentru a-şi desfăşura activitatea, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor solicitate şi furnizate de oficialii brokerului imobiliar JLL România.

„Atmosfera este optimistă, observând că multe din companiile existente continuă să-şi extindă businessul şi spaţiul de birouri în acelaşi timp. În primul semestru din 2019, companiile şi-au extins spaţiile ocupate cu 18.800 de metri pătraţi (în total - n. red.). Majoritatea extinderilor au fost efectuate de companii din IT şi sectorul de calculatoare şi high-tech“, spune Marius Şcuta, head of office agency and tenant representation în cadrul companiei de consultanţă imobiliară JLL România.

Cea mai mare tranzacţie de extindere a fost parafată de ING Tech, companie care a închiriat încă 3.250 de metri pătraţi pe lângă suprafaţa deţinută deja în clădirea S-Park, a austriecilor de la Immofinanz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO