Business Construct

Finanţare în criză. Dezvoltatorul One United, controlat de Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, obţine o finanţare de 50 mil. euro de la o bancă regională pentru clădirea One Tower

Mihai Păduroiu, CEO, One United Properties

Mihai Păduroiu, CEO, One United Properties

Autor: Bogdan Alecu

17.02.2021, 00:07 1465

One United Properties, cel mai activ dezvoltator de pe piaţa locală, condus de Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, a obţinut o finanţare de 50 mil. euro de la Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB) pentru un credit de investiţii pentru costurile de dez­vol­tare a clădirii „verzi“ de birouri One Tower. Finanţarea este acordată pe o perioadă de 11 ani şi va fi folosită în totalitate până la finalul anului şi rambursată ulterior până la maturitate.

Capitalul va fi folosit pentru costurile de dezvoltare a clădirii de birouri One Tower, parte a ansamblului mixt One Floreasca City, proiect de regenerare urbană dezvoltat de One United Properties în cartierul Floreasca si care conţine şi o componentă rezidenţială, One Mircea Eliade.  

„Dacă înainte de pandemie discutam cu clienţii în special despre componenta comercială, acum discutăm despre ce standarde de siguranţă respectăm şi cât de sigure sunt birourile“, a explicat Mihai Păduroiu, CEO, One United Properties - Office Division în cadrul conferinţei Bucharest Real Estate Club  „The New Face Of Bucharest“.

El a subliniat că deja sunt companii care se pregătesc să revină la birou în perioada următoare şi deja există noi vec­tori de creştere, în contextul în care campania de vac­cinare contra SARS-CoV2 continuă într-un ritm alert.

În plus, în cazul One United Properties, proiectul One Floreasca City contează şi pe dezvoltarea componentei comerciale de la hala Ford.

„La Hala Ford, deţinută de Auchan, lucrările trebuie să înceapă din moment în moment. proiectul este autorizat şi datorită faptului că este un monument istoric de clasă A, are un proiect complex de restaurare“, a spus Mihai Păduroiu.

One Floreasca City include componenta de rezidenţial, cu trei turnuri de apartamente cu un total de 243 de unităţi şi 24.000 mp de birouri în clădirea One Tower.

„Proiectul este finalizat, recepţionat, iar rezidenţii deja se mută în apartamente. clădirea de birouri este închiriată în proporţie de 65% şi vom avea inclusiv spaţii de co-working. Componenta comercială a proiectului va fi asigurată de proiectul de la hala Ford care va avea o serie de operatori din zona de food şi non-food alături de o galerie comercială“, a spus Mihai Păduroiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO