Business Construct

Extindere: Una din cinci vopsele este Fabryo

22.03.2010, 16:10 25

Producatorul de lacuri si vopsele Fabryo Corporation, detinut defondul de investitii Oresa Ventures, a ajuns anul trecut la o cotade piata de 20% si intentioneaza sa ajunga in 2010 sa controleze unsfert din piata. Conducerea companiei estimeaza un nivel similar deafaceri cu cel de anul trecut, respectiv in jur de 150 mil. lei (35mil. euro), insa va continua campaniile publicitare pentru acastiga cota de piata.

"Obiectivele pentru 2010 vizeaza cresterea cotei de piata involum la minimum 24% si mentinerea cifrei de afaceri la nivelul din2009. In plus, ne propunem o crestere a vanzarilor cu minimum 10%pe categoriile de produse sustinute de campaniile publicitare anulacesta", a declarat Aliz Kosza, directorul general executiv alFabryo Corporation. Compania a inregistrat anul trecut o scadere acifrei de afaceri de 7%, de la 162,3 mil. lei la 150,9 mil. lei(circa 35,9 mil. euro), in conditiile in care pentru piata delacuri si vopsele pentru 2009 este estimata o scadere de 20%. "Nupot preciza nivelul profitului net, auditarea nefiind inca finalizata. Profitul este insa considerabil si suntem multumiti derezultatele de anul trecut. Pot spune ca profitul operational alcompaniei este de peste 10% din cifra de afaceri, peste standardeledin industrie", a adaugat Kosza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO