Business Construct

Edilul Sucevei vrea să împrumute 25 de milioane lei pentru a începe lucrările la o sală polivalentă

Edilul Sucevei vrea să împrumute 25 de milioane lei...

Autor: Tibi Bujdei

06.01.2016, 14:27 417

Primarul Ion Lungu a spus, într-o conferinţă de presă, că municipiul Suceava are nevoie de o sală polivalentă care să fie folosită atât pentru evenimente sportive, cât şi culturale, investiţia făcând parte din strategia culturală adoptată de Consiliul Local, şi a subliniat că va trebui făcută cu fonduri locale întrucât programele europene nu prevăd finanţări pentru astfel de obiective.

El a arătat că proiectul ar urma să fie finalizat la patru ani după începerea lucrărilor şi speră că va găsi şi alte surse de finanţare, pe lângă cele locale, dar este important ca proiectul să înceapă în acest an şi că, prin creditul de 25 de milioane de lei, se va asigura finanţarea pentru primii doi ani.

Lungu a explicat că acest credit ar urma să fie rambursat în zece ani, cu o perioadă de graţie de doi ani, iar gradul de îndatorare al municipalităţii nu va fi afectat mult, arătând că, potrivit estimărilor, cel mai mare grad de îndatorare este în 2016, de 17,99 la sută, iar în anii următori acesta scade spre 15 la sută.

"Îmi doresc o sală polivalentă şi cred că i-a venit timpul", a spus Lungu.

Totodată, primarul Sucevei a spus că în bugetul pentru acest an va include o sumă de un milion de euro pentru construcţia unei nocturne la Stadionul Municipal Areni.

El a precizat că investiţia într-un nou stadion este foarte mare, iar până când se va găsi finanţare va trebui modernizat actualul stadion municipal.

"Ne trebuie nocturnă şi e ruşinos că nu avem nocturnă, când sunt şi comune care au nocturnă la stadion", a conchis primarul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO