Business Construct

Echo Investment are 400 mil. pentru imobiliare

29.11.2007, 02:24 39

DEZVOLTATORUL polonez Echo Investment, care este listat la bursa din Varsovia si are o capitalizare de circa un miliard de euro, va investi in urmatorii ani circa 400 de milioane de euro in dezvoltarea unor proiecte de birouri si centre comerciale.
Primul proiect al polonezilor pe piata locala este un centru comercial care va fi dezvoltat la Brasov, langa strada Stadionului, cu o suprafata inchiriabila de 60.000 de metri patrati. "Investitia in acest proiect va ajunge la 100 de milioane de euro, valoare care cuprinde si achizitia terenului de patru hectare. Vom incepe constructia centrului comercial la sfarsitul anului 2008 si o vom finaliza in anul 2010", spune Adrian Karczewicz, business development director al Echo Investment. Centrul comercial va cuprinde o zona extinsa de petrecere a timpului liber, urmand ca 50-60% din chiriasi sa fie clienti pe care Echo Investment ii are si in Polonia.
"Spre deosebire de Polonia, romanii prefera sa petreaca foarte mult timp in zonele de food-court, datorita stilului de viata latin. Practic, pentru a fi competitiv, un dezvoltator trebuie sa dezvolte un mall care sa aiba locuri atractive de petrecere a timpului liber, astfel incat vizitatorii sa ramana in interiorul centrului comercial cat mai mult timp", precizeaza managerul Echo Investment.
In afara proiectului de la Brasov, compania intentioneaza sa dezvolte un proiect de birouri in Capitala si inca doua mall-uri in orasele din provincie, in care va investi circa 200-300 de milioane de euro.
Strategia companiei pe piata locala implica dezvoltarea de proiecte de birouri doar in Capitala si construirea de centre comerciale in orasele cu peste 100.000 de locuitori din provincie.
"Piata de retail este foarte competitiva si am intrat in Romania pentru ca avem o platforma pe care putem sa ne dezvoltam. Printre orasele in care intentionam sa dezvoltam proiecte comerciale se numara Galati, Sibiu sau Craiova", spune Karczewicz. Investitiile companiei vor fi finantate prin fonduri atrase de la bursa, emiterea de actiuni si obligatiuni, precum si fonduri de la banci precum UniCredit, Euro Hypo, Deutsche Bank sau ING Bank.
Echo Investment a fost infiintata in 1996 si a dezvoltat proiecte imobiliare in 28 de orase din Polonia si un centru comercial in Ungaria. Compania este controlata in proportie de 39,24% de omul de afaceri polonez Michal Solowow.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO