Business Construct

După 40 de ani: Podul de la Cernavodă ar putea fi reabilitat după ce mai multe firme au depus oferta pentru realizarea proiectului

 Trei asocieri şi o firmă au depus oferte pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a podului de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2, anunţă, joi, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

CNAIR a deschis ofertele pentru procedura de achiziţie publică în data de 8 decembrie, pentru proiectul „Realizarea lucrărilor de Reabilitare a Podului de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2, la km 157+600”.

Au depus oferte, până la termenul limită, trei asocieri şi o firmă. Este vorba de Asocierea Construcii Erbasi SA - Vahostav – SK AS, de Asocierea Luconsa BM – Aotuprima Serv SRL, de Asocierea Freyrom SA – Procons Group SRL - Metabet CF SA şi de firma SC Maristar Com SRL.

Podul de la Cernavodă, în lungime de 1,6 km este o parte importantă a Coridorului IV Pan-European care traversează România de la Vest la Est.

Lucrările cu un grad ridicat de complexitate vor fi executate pentru prima oară după 38 de ani, perioadă în care la acest pod nu s-au mai făcut niciun fel de lucrări de reparaţii semnificative pe partea rutieră.

Proiectul de reabilitare a podului va fi finanţat din fonduri europene nerambursabile - Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Valoarea estimată a procedurii de achiziţie publică este de 81.027.397,83 lei.

Perioada de execuţie a lucrărilor este de 24 luni, iar perioada de garanţie de minim 36 luni.

Concomitent cu această procedură de achiziţie, CNAIR anunţă şi că a demarat şi procedura de achiziţie publică ce are ca obiect „Realizarea lucrărilor de Reabilitare a Podului peste braţul Borcea, situat pe Autostrada A2, la km 149+680”, cu o valoare estimata de 96.791.664,03 lei. Termenul de deschidere a ofertelor pentru acest obiectiv este 6 ianuarie 2021.

Etichete: cnair,pod,reabilitare

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.