Business Construct

Dufa Deutek, crestere de 45% in primul semestru

27.09.2007, 21:25 19

Producatorul de lacuri si vopsele Dufa Deutek, detinut de fondul de investitii Advent International, a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de peste 14,5 milioane de euro, in crestere cu 45% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
"Rata accelerata de crestere a cifrei de afaceri a companiei este sustinuta printr-un program de investitii, estimat pentru 2007 la 4 milioane de euro. Programul de investitii are ca scop extinderea capacitatilor de productie si depozitare si reorganizarea departamentului comercial", au declarat reprezentantii dufa Deutek. Compania estima la inceputul acestui an o cifra de afaceri de 27 de milioane de euro, in crestere cu peste 25% fata de anul precedent.
Compania du?fa Deutek este unul dintre principalii jucatori de pe piata de acoperiri decorative, cu o cota de piata de aproximativ 15% si comercializeaza un portofoliu de produse reunite sub trei marci: Super, Danke! si Deutek Profi. Fondul de investitii Advent International a preluat in iunie 2005 producatorul de vopsele Dufa, devenit in 2006 dufa Deutek, valoarea totala a tranzactiei fiind estimata la circa 18 mil. euro, suma care include o investitie de 15 mil. euro. Suma includea pe langa afacerea de baza - producerea de lacuri si vopsele - si dividendele rezultate din exercitiul financiar pe 2004.
Afacerea Dufa Romania a fost pornita in 1997 de catre grupul german Meffert AG, care a constituit un joint-venture de import si distributie de lacuri si vopsele alaturi de un grup de investitori romani. Printre cei mai importanti jucatori de pe piata de lacuri si vopsele, alaturi de dufa Deutek Romania, se numara companiile Policolor, Fabryo Corporation sau K?ber Piatra Neamt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO