Business Construct

Distributie: Temad asteapta o crestere de 15%

22.03.2010, 16:00 86

Compania Temad din Brasov, specializata in distributia demateriale de constructii si produse auxiliare, si-a bugetat ocrestere de 15% a cifrei de afaceri in euro anul acesta, pana la25,4 mil. euro, dupa ce in 2009 si-a extins portofoliul de produsede materiale de constructii si a deschis a 14-a filiala laPiatra-Neamt.

"In urmatorii ani, extinderea companiei se va realiza pringasirea de noi canale de distributie, noi branduri si linii deproduse si eventual extindere regionala. In acest an ne-am bugetato crestere de 15% la cifrele in euro. Unul dintre argumenteleacestei cresteri este extinderea in 2009 a portofoliului de produseapartinand unor furnizori traditionali precum Bison (adezivi sispuma poliuretanica - n.red.) si Dupli-Color (vopsele spray auto -n.red.), si adaugarea in portofoliu a unor noi branduri", spuneFlorin Madar, proprietarul si directorul general al Temad. Madar ainvestit pana in prezent 40 de milioane de lei (aproximativ 10milioane de euro) in extinderea businessului, bani proveniti dinreinvestirea profitului si surse proprii.

Compania are in prezent 14 filiale si 4 distribuitori in Romaniasi Republica Moldova, cele mai mari venituri fiind generate de zonaCentru-Transilvania, avand in vedere ca sediul si depozitul centralse afla in Brasov. Temad si-a mentinut anul trecut cifra de afacerila nivelul anului 2008, respectiv 93,6 milioane de lei (22,1 mil.euro), insa in euro a scazut cu 14%. Compania distribuie peste4.700 de articole din domeniul produselor auxiliare pentruconstructii, amenajari interioare, bricolaj, auto si produse decuratenie si intretinere. Circa 25% din venituri sunt generate deadezivi si etanseizanti pentru constructii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO