Business Construct

Digital Twin, companie locală care dezvoltă soluţii de automatizare a proceselor de producţie, a finalizat proiectul prin care a luat un grant pentru capital de lucru în valoare de 726.000 de lei

Digital Twin, companie locală care dezvoltă soluţii de...

Autor: Ramona Cornea

27.05.2021, 19:15 121

Compania românească Digital Twin, dezvoltator de soluţii de automatizare a proceselor de producţie, a finalizat proiectul prin care a luat un grant pentru capital de lucru în valoare de 726.000 de lei.

”Capitalul de lucru a fost foarte important pentru menţinerea activităţii şi trecerea prin această perioadă atât de dificilă. Clienţii noştri din automotive şi aerospace au redus masiv investiţiile, iar pentru noi era esenţial să ne menţinem oamenii şi să rezistăm. Din fericire, banii ne-au permis chiar o relansare întrucât acum putem finanţa singuri noi proiecte şi dezvolta afacerea”,  a spus pentru ZF Eduard Oprea, directorul general al companiei.

Valoarea totală proiectului a fost de 834.800 lei, dintre care aproape 726.000 lei a fost grantul şi 108.890 de lei a fost valoarea cofinanţării. Pentru a finaliza proiectul, compania avea obligaţia de a menţine activitatea pe o perioadă de minimum 6 luni, să menţină sau să suplimenteze numărul locurilor de muncă pe o perioadă de minimum 6 luni de la data acordării fondurilor.

Anterior, Eduard Oprea spunea în cadrul emisiunii de business ZF Live că firma sa a fost afectată de pandemie, având în vedere faptul că angajaţii săi nu pot lucra de acasă pentru că sunt nevoiţi să meargă în fabricile clienţilor.

Start-up-ul local Digital Twin, înfiinţat în 2016 de antreprenorii Laurenţiu Nae şi Eduard Oprea, a ajuns la afaceri de 5,5 milioane de lei în 2019 prin dezvoltarea unor soluţii de digitalizare care reduc timpul şi costurile de implementare companiilor care optează pentru automatizarea proceselor de producţie din fabrici.

Furnizorul de servicii realizează, de exemplu, studii de fezabilitate a sistemelor de automatizare în fabrici înainte de a fi implementate, cu ajutorul roboţilor industriali. Astfel, compania ce urmează a fi tehnologizată îşi reduce costurile de montaj şi îşi optimizează timpul de implementare a aplicaţiilor cu 50%

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO