Business Construct

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer&Contractor, controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a încheiat un contract de 9,5 mil.euro cu firma de construcţii Premium Invest Concept pentru ridicarea unui complex de apartamente în Constanţa

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer&Contractor,...

Autor: Roxana Rosu

13.10.2020, 13:04 458
Impact Developer & Contractor (simbol bursier - IMP), dezvoltator imobiliar controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a încheiat un contract de 9,5 milioane euro cu firma de construcţii Premium Invest Concept pentru livrarea unui complex de apartamente ”la cheie” în Constanţa.
 

Premium Invest Concept a fost selectat în calitate de  antreprenor general pentru o serie de blocuri cu 11 etaje, care vor fi construite etapizat. 

Impact are în dezvoltare două proiecte rezidentiale in Bucuresti, Greenfield Residence Baneasa şi Luxuria Domenii Residence, precum şi prima faza a proiectului Boreal Plus din Constanţa. 

Compania a înregistrat în primele şase luni ale anului venituri de 65,8 milioane lei din vânzarea proprietăţilor deţinute, în scădere cu 17% faţă de perioada similară din 2019, în timp ce profitul net s-a redus la jumătate, la 8,6 milioane lei, comparativ cu 16,4 milioane lei în S1 2019.

Peste 60% din veniturile din primul semestru au fost generate de vânzările din complexul Greenfield si 37% aferente primei faze a proiectului Luxuria. Compania a vândut în această perioadă 133 locuinţe, faţă de 161 in S1 2019.

Impact are 384 milioane de lei capitalizare este controlată în proporţie de 56,8% de Gheorghe Iaciu, în timp ce Andrici Adrian deţine 15,4% din capitalul social.

De la începutul anului, acţiunile IMP se tranzacţionează în scădere cu 2,7%, pe fondul unui rulaj de 17,9 milioane de lei. Ieri acţiunile IMP au închis la acelaşi preţ ca cel din şedinţa precedentă, adică 1,45 lei pe unitate.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO