Business Construct

Dezvoltatorii vor să vândă birouri în Bucureşti la randamente tot mai apropiate de Budapesta

Dezvoltatorii vor să vândă birouri în Bucureşti la...

Autor: Bogdan Alecu

19.07.2019, 07:12 704

Creşterea ofertei de pe piaţa imobiliară şi compri­ma­rea randamentului investiţional spre 7% au dus la o scum­pire uşoară a proiectelor de birouri „prime“ din Bucureşti. Dacă în ultimii doi ani yieldurile în cazul tranzacţiilor cu birouri s-au comprimat de la 7,75 spre 7,25 sau chiar 7%, acum dezvoltatorii şi consultanţii se aşteaptă chiar sub 7%, tot mai apropiate de cele de 5-6% din Budapesta.

„În primele şase luni ale anului, randamentul prime pentru clădirile de birouri din Bucureşti este estimat la 7,00%. Randamentul investiţional al tranzacţiilor de birouri prime realizate în primul semestru al lui 2019 estimăm că variază între 7,25 şi 7,50%“, a subliniat Daniela Boca, Head of Research, CBRE România.

Recordul de randament, în cazul în care s-ar încheia la valoarea cerută, ar fi clădirea Day Tower de pe Bulevardul Unirii, construită de Day Group şi care este la vânzare cu cel puţin 35 mil. euro.

Dintre cele patru proiecte la vânzare, cel mai scump rămâne Hermes Business Campus al Atenor, amplasat pe Dimitrie Pompeiu, în partea de nord a Capitalei, care ar putea fi tranzacţionat contra sumei de 150 mil. euro, în timp ce proiectul Floreasca Park, de lângă intersecţia bdului Pipera cu Barbu Văcărescu, ar putea fi vândut de GLL cu circa 110 mil. euro, potrivit datelor ZF.

De asemenea, cel mai nou proiect ieşit pe piaţă, prima clădire din proiectul The Light al River Development de pe bdul Iuliu Maniur, s-ar putea vinde cu 50-60 mil. euro şi un yield de 7% sau sub.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO