Business Construct

Delta ACM a încheiat anul cu un business de 110 milioane de euro

Foto: Mediafax, Silviu Matei

Foto: Mediafax, Silviu Matei

Autor: Andreea Neferu

28.01.2013, 18:30 379

Omul de afaceri Florea Diaconu, care controlează constructorul bucureştean Delta ACM 93, estimează că cifra de afaceri a companiei s-a ridicat anul trecut la circa 110 milioane de euro, în creştere cu aproximativ 15% faţă de anul anterior.

„Cifra de afaceri a crescut uşor anul trecut datorită contractelor aflate în derulare, precum şi datorită contractului din Irak pentru construcţia unei auto­străzi, care a generat circa 10% din rulaj. Circa 95 de milioane de euro au fost afacerile pe România“, spune Diaconu.

Chiar dacă încasările au crescut faţă de anul precedent, marja de profit s-a di­minuat până la 3-4%. În 2011, com­pania a avut un profit de 11,8 milioane de euro, echivalentul unei marje de peste 12%, po­trivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

„Sperăm ca în 2013 să ne menţinem la o cifră de afaceri de circa 110-115 milioane de euro. Pe România, cifra de afaceri va fi mai mică de 95 de milioane de euro, cât am înregistrat anul trecut, însă va creşte rulajul din străinătate. Încă nu ştim ce profit vom aveam în 2013, dar sperăm să mai crească puţin, până la o marjă de 7-8%“, afirmă Diaconu.

Delta ACM 93 are în derulare lucrări pentru construirea unei autostrăzi în Irak, valoarea contractului ridicându-se la circa 66,7 milioane de dolari (47,8 milioane de euro). Totodată, Delta ACM 93 a câştigat anul trecut în Republica Moldova un contract pentru realizarea unor drumuri în Chişinău, a cărui valoare se ridică la circa 6 milioane de euro.

Delta ACM lucrează în prezent, alături de firmele Astaldi, FCC Con­struccion şi AB Construct, şi la magistrala 5 de metrou Râul Doamnei-Eroilor, con­tract cu o valoare de 215 milioane de euro fără TVA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO