Business Construct

„Degeaba avem ochelari dacă nu avem ce citi“. Constructorii spun că au nevoie de proiecte de infrastructură pentru a beneficia de pe urma facilităţilor fiscale oferite de guvern

„Degeaba avem ochelari dacă nu avem ce citi“....

Autor: Bogdan Alecu

26.02.2019, 00:07 832

Lucrările edilitare, infrastructura mare precum noi tronsoane de autostrăzi, poduri şi căi ferate ar trebui să aducă pe plus sectorul construcţiilor în acest an, cu condiţia ca şi statul să lanseze noi proiecte, sunt de părere constructorii din cadrul Federaţiei Patronatelor Societăţilor de Construcţii (FPSC).

„Degeaba vom avea legi şi condiţii dacă nu vom avea proiecte de construit. Piaţa privată nu mai duduie acum cum o făcea în urmă cu 1-2 ani, este mai prudentă şi acum constructorii aşteaptă infrastructura. Degeaba avem acum ochelari dacă nu avem ce citi“, a spus Cristian Erbaşu, vicepreşedinte al FPSC şi proprietarul firmei Construcţii Erbaşu, unul dintre cei mai activi constructori din domeniu.

La finalul anului trecut, prin celebra Ordonanţă 114, guvernul a acordat sectorului construcţiilor o sumă de facilităţi fiscale, însă acum se discută despre cum angajatorii vor putea plăti 3.000 de lei minim brut pentru un angajat, cum cere ordonanţa.

Lucrările de construcţii au scăzut cu 4,1% în 2018, pentru al treilea an consecutiv, întărind o zodie neagră care nu se mai termină de la începutul marii crize.

„Anul acesta ar trebui să avem o creştere de 7% a sectorului construcţiilor, creştere care va fi susţinută de infrastructura mare şi cea edilitarăæ, a spus Claudiu Georgescu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Materiale de Construcţii din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO