Business Construct

Dedeman bifează magazinul cu numărul 42 în urma unei investiţii de 17 milioane de euro

Dedeman bifează magazinul cu numărul 42 în urma unei...

Autor: Andreea Neferu

20.10.2015, 13:00 2468

Reţeaua de bricolaj Dedeman Bacău, controlată de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl, va deschide vineri al doilea magazin din Timişoara şi al 42-lea la nivel naţional.

Noul magazin, cu o ofertă de 45.000 de produse, are o suprafaţă de circa 16.000 de metri pătraţi , investiţia, prin care s-au creat 200 de locuri de muncă, ridicându-se la circa 17 milioane de euro.

Compania a mai deschis anul acesta un magazin pe bulevardul Theodor Pallady din Bucureşti, la ieşirea pe autostrada spre Constanţa.

Pe plan local, Dedeman intenţionează să ajungă la un număr de 50 de magazine într-un orizont de timp de doi ani, iar una dintre viitoarele unităţi se va afla în nordul Capitalei, lângă magazinul IKEA, pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti, pe un teren cumpărat de la firma Aviaţia Utilitară, controlată de Sorin Avramescu. Pavăl afirma recent că magazinul ar putea fi inaugurat anul viitor. Tot în Bucureşti, Dedeman are în plan construirea unui magazin în apropierea centrului comercial Cora Pantelimon, pe un teren pe care l-a cumpărat anul trecut de la familia Prigoană. Un alt magazin pe care Dedeman vrea să-l inaugureze anul acesta se află la Timişoara. Spre deosebire de mulţi alţi retaileri din industria de bricolaj, care au ales să închirieze spaţii de la proprietarii de parcuri co­merciale pentru a-şi extinde reţelele, De­deman a pariat pe achiziţia de te­renuri, pe care le-a amenajat de la zero, punându-se la adăpost de even­tualele schim­­bări pe care le-ar putea im­pune cei care închiriază spa­ţiile comerciale.

De­deman a încheiat anul trecut cu afaceri de 3,4 miliarde de lei, în creştere cu 26%, în timp ce profitul net s-a ridicat la 416 milioane de lei, un plus de 44%. 

Pe piaţa de bricolaj, Dedeman concurează în special cu reţele străine, precum Brico Depot, Praktiker sau Leroy Merlin.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO