Business Construct

Cum vrea Berlinul să rezolve criza chiriilor: Guvernul german cumpără 6.000 de apartamente cu 1 miliard de dolari

Cum vrea Berlinul să rezolve criza chiriilor: Guvernul...

Autor: Alex Ciutacu

27.09.2019, 15:44 1336

O companie de imobiliare deţinută de guvernul de la Berlin a încheiat un acord pentru achiziţia a 6.000 de apartamente pentru 920 milioane euro (1 miliard dolari), de la ADO Properties, în contextul în care administraţia guvernamentală încearcă să răspundă la ceea ce se conturează a fi o criză a chiriilor, în care preţurile cresc constant şi lasă din ce în ce mai mulţi locuitori ai oraşului în imposibilitatea de a-şi permite o chirie, potrivit Bloomberg.

Tranzacţia este cea mai mare intervenţie guveramentală din istoria Berlinului, potrivit senatoarei Katrin Lompscher.

Prin această mutare, guvernul german încearcă să păstreze piaţa chiriilor deschisă pentru cât mai mulţi oameni, în contextul în care vrea să îngheţe preţurile chiriilor.

„Această decizie îşi propune să menţină chiriile din Berlin la preţuri stabile şi să ofere siguranţă chiriaşilor. În acelaşi timp, vom continua să construim noi apartamente şi să asigurăm îngheţarea chiriilor din punct de vedere legal”, spune primarul Berlinului, Michael Muller.

Managerul de proprietăţi Gewobag va cumpără câteva subsidiare ale ADO Properties, anunţă compania municipală într-o declaraţie publică. Apartamentele sunt situate în principal în cartierele de la marginea Spandau şi reinickendorf.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO