Eveniment

Guvernul României doreşte să atragă Agenţia Europeană pentru Medicamente în birourile lui Papalekas din Pipera

Guvernul României doreşte să atragă Agenţia...

Autor: Bogdan Alecu

01.08.2017, 18:18 562

Guvernul României a depus la Bruxelles o ofertă pentru a atrage de la Londra, din centrul de afaceri Canary Wharf, la Bucureşti birourile Agenţiei Europene pentru Medicamente în cadrul proiectului Globalworth Campus. Acesta este dezvoltat  de fondul de investiţii condus de omul de afaceri Ioannis Papalekas în zona Dimitrie Pompeiu din Capitală, centrul de afaceri al Bucureştiului, alături de zona Barbu Văcărescu.

Globalworth Campus este un proiect de birouri de aproape 88.000 mp suprafaţă închiriabilă de birouri compus din trei clădiri, dintre care primele două au circa 27.000 mp închiriabili fiecare. Prima clădire este deja gata, iar următoarele urmează a fi livrate la începutul anului viitor, respectiv cel târziu în a doua parte a lui 2018. Printre companiile interesate de proiect se numără şi Amazon, care caută 10.000 mp de birouri în Bucureşti.

Într-un interviu acordat ZF, Dimitris Raptis preciza că Brexitul reprezintă o oportunitate pentru România, tocmai în vederea atragerii unor companii sau agenţii în birourile din Bucureşti.

Miza dealului o reprezintă închirierea a cel puţin 27.000 mp cât ocupă în prezent birourile din centrul de afaceri londonez. Birourile sunt ocupate de 890 de angajaţi, şi în cadrul cărora sunt organizate 564 de întâlniri anuale cu 36.000 de vizitatori, alături de alte 4.273 de teleconferinţe. Din total spaţiu, 6.000 mp reprezintă numai sălile de conferinţe.

Din cei 890de angajaţi, cei mai mulţi sunt italienii şi francezii cu circa 12% fiecare urmaţi de spanioli cu aproape 11% şi britanici cu 6,63%. Românii reprezintă numai 3,26%, în timp ce polonezii au o cotă de 6,4%.

Pentru birourile agenţiei concurează 11 oraşe, inclusiv Milano, Barcelona, Bratislava sau Sofia. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO