Business Construct

Cristian Popescu, SAP România: Dacă o decizie privind facilităţile pentru IT-işti se ia peste noapte şi reacţia firmelor poate fi la fel. „Industria de IT se poate muta cu foarte mare uşurinţă. Vorbeam cu un client din industria de producţie - şi acolo este la fel: totul este în leasing, deci într-o lună se poate muta şi o fabrică“

Cristian Popescu, directorul general al SAP România: Când mediul e sigur pentru investitori, investitorii îşi fac planuri pe care apoi le urmează. Dacă se întâmplă lucruri de pe o zi pe alta, reacţia poate fi una la fel.

Cristian Popescu, directorul general al SAP România: Când mediul e sigur pentru investitori, investitorii îşi fac planuri pe care apoi le urmează. Dacă se întâmplă lucruri de pe o zi pe alta, reacţia poate fi una la fel.

Autor: Adrian Seceleanu

13.12.2019, 07:00 617

O eventuală decizie a autori­tăţilor de la Bucureşti de a renunţa la facilităţile fiscale pentru programatori ar trebui comunicată din timp pentru ca firmele să fie pregătite pentru impact, dar decizia ar trebui să fie luată după o analiză care să ia în calcul şi impactul strategic al eventualei plecări din ţară a specialiştilor în tehnologie.

„Din ce în ce valoarea adăugată de companiile de IT în România creşte. Şi atunci (orice decizie - n. red.) trebuie balansată foarte bine. Noi facem scenarii «what if» („ce se întâmplă dacă“ - n. red.) . Cred că cineva ar trebui să calculeze foarte bine şi dacă cumva se va hotarî suspendarea ei (facilităţii fiscale pentru programatori - n. red.) ar trebui să vadă ce altceva ar putea fi pus ca să continue ce s-a atins până acum. Industria de IT se poate mutarea cu foarte mare uşurinţă. Vor­beam cu un client din industria de producţie - şi acolo este la fel: totul este în leasing, deci într-o lună se poate muta şi o fabrică. Eu cred că noi avem un avantaj competitiv ca naţiune şi e important să îl păstrăm şi decidenţii trebuie să se gândească strategic, nu doar pe termen scurt, la un aport invers (la buget - n. red.)“, a declarat în cadrul unei întâlniri cu media Cristian Popescu, directorul general al SAP România. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO