Business Construct

Constructorul austriac Strabag: În ţările din sud-estul Europei, concurenţa agresivă din partea companiilor chineze şi turceşti este în creştere

Din portofoliul Strabag face parte şi Sky Tower, cea mai înaltă clădire de birouri din România

Din portofoliul Strabag face parte şi Sky Tower, cea mai înaltă clădire de birouri din România

Autor: Alina-Elena Vasiliu

04.11.2020, 16:45 389

♦ „Forţa de muncă s-a dovedit a fi dinamică (în primul semestru din 2020 – n. red.), crescând cu 4%, până la 19.701 de persoane. Numărul de angajaţi a crescut mai ales în România, Serbia, Cehia, Austria şi Croaţia“, se precizează în raportul aferent S1/2020.

Constructorul austriac Stra­bag, cu afaceri de 772 mil. lei în România, spune, în raportul financiar al grupului aferent primului semestru al anului, că Europa de Sud-Est vine cu provocări în ceea ce priveşte competiţia pe piaţa construcţiilor.

„În pieţele din sud-estul Europei, concurenţa agresivă din partea com­paniilor chineze şi turceşti este în creştere. Mulţi participanţi din piaţă par să speculeze scăderea costurilor de producţie, fapt evidenţiat de numărul mare al ofertelor subevaluate. În Bulgaria şi România de exemplu, licitaţiile pentru construcţiile de clădiri, atât din sectorul privat, cât şi din cel public, s-au oprit complet“, se arată în raport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO