Business Construct

Construcţiile rezidenţiale, primii nori la orizont: Pentru că au construit prea mult şi pentru că ROBOR creşte, dezvoltatorii încep să rămână cu apartamentele nevândute. În primele patru luni lucrările de construcţii rezidenţiale au scăzut cu 24%

Construcţiile rezidenţiale, primii nori la orizont:...

Autor: Iulian Anghel

15.06.2018, 00:05 6442

Lucrările de construcţii rezidenţiale au căzut în primele patru luni din an, an/an, cu 24,7%, după o cădere în primul trimestru, an/an, de 26,4%.

Este un semnal clar că în sectorul rezidenţial încep problemele, probleme legate de numărul mare de proiecte în dezvoltare, dar şi de evoluţia cursului de schimb şi a Robor sau de discuţiile despre noi constrângeri în acordarea de credite.

Anul trecut sectorul rezidenţial a crescut spectaculos – plus 69,7% - dar era o vreme în care, în ciuda avertismentelor, nimeni nu se gândea că va veni un timp al schimărilor. Condiţiile de acordare a creditelor erau foarte avantajoase. În plus majorările de salarii au împins încrederea populaţiei foarte sus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO