Caută doar în titlu
Business Construct

Consiliul Concurenţei: La una din trei licitaţii din industria lemnului participă doar o companie

La aproape 35% din licitaţiile orga­ni­zate în România în industria lem­nului par­ticipă doar o singură companie, iar Romsilva ar trebui să separe activitatea de administrare de cea de operator de pia­ţă, arată un raport preliminar despre pia­ţa lemnului realizate de Consiliul Con­­curenţei afe­rente perioadei 2011- 2014.

Raportul se bazează pe in­formaţiile furnizate de 40 de direcţii silvice din Ro­mâ­nia şi atrage atenţia asupra mo­no­polului existent în pre­zent în industria lem­nului şi a ineficienţei va­lori­ficării ma­sei lemnoase de pe plan local.

„Romsilva este atât ad­ministrator, cât şi agent eco­nomic, ceea ce îi oferă avantaje de natură concurenţială în ra­port cu ceilalţi concurenţi. În aceste con­diţii, Romsilva trebuie să separe cele do­uă activităţi, de administrator şi opera­tor pe piaţă. În plus, în cazul în care co­mer­cializează masă lemnoasă este necesară o procedură competitivă de pia­ţă (lici­taţie/concurs de oferte)“, se ara­tă în documentul Consiliului Concurenţei.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.