Business Construct

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia realizată de Romcim pe piaţa materialelor de construcţie

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia realizată...

Autor: Cosmin Pirv

11.08.2021, 12:59 368

Potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenţei, Romcim SA, companie a grupului CRH, este activă pe piaţa producţiei de ciment, agregate, betoane şi elemente prefabricate din beton. Romcim deţine şi operează două fabrici de ciment la Medgidia şi Hoghiz, o staţie de măcinare la Târgu-Jiu, precum şi o reţea de terminale de ciment, cariere, balastiere, depozite de agregate, staţii de betoane, staţii producătoare de elemente prefabricate de beton.

De asemenea, companiile Euroagregate SRL, SUT-ICIM SA şi IRCA SRL sunt active în domeniul materialelor de construcţii şi îşi desfăşoară activităţile în judeţul Braşov.

„În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, a transmis Consiliul Concurenţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO