Business Construct

Confirmare: Saint-Gobain încheie un acord pentru achiziţionarea grupului Duraziv din România

Saint-Gobain anunţă încheierea unui acord pentru achiziţionarea Grupului Duraziv din România, specializat în producţia de adezivi, mortare, tencuieli, tencuieli decorative, vopsele şi profile metalice.  

Prezentă pe piaţa materialelor de construcţii din România de 18 ani, având ca valori principale inovaţia şi grija pentru mediu, Duraziv s-a dezvoltat semnificativ în ultimii ani, atingând o cifră de afaceri de peste 30 de milioane EURO în 2020. În cadrul Grupului îşi desfăşoară activitatea aproximativ 200 de angajaţi.

Această achiziţie îi va permite Grupului Saint-Gobain să îşi mărească gama de soluţii pentru finisaje interioare şi exterioare şi să îşi completeze portofoliul cu o gamă largă de vopsele. Totodată, va accelera penetrarea pieţei cu soluţii premium de izolare termică de tip ETICS pe bază de vată minerală bazaltică şi mortare produse local, pentru creşterea eficienţei energetice a clădirilor din România, contribuind astfel la atingerea obiectivului Grupului de scădere a amprentei de carbon.

Supusă aprobării autorităţilor de concurenţă din România, închiderea tranzacţiei este preconizată a avea loc în cel de-al treilea trimestru al acestui an.

„Ne bucurăm că ne alăturăm Grupului Saint-Gobain, o companie cu prestigiu în domeniul materialelor de construcţii. Avem o cultură organizaţională compatibilă cu cea a Grupului Saint-Gobain, bazată pe pasiune şi angajament, o cultură orientată către inovaţii, grijă faţă de mediul înconjurător şi satisfacţia clienţilor. În această nouă etapă, vom continua să ne dezvoltăm împreună şi să proiectăm materiale de cea mai înaltă calitate", a spus Daniel Guzu, Director General al Grupului Duraziv.

„Suntem încântaţi că Duraziv va face parte din familia Saint-Gobain. Gama de produse inovatoare, diversitatea soluţiilor, echipa performantă şi cultura bazată pe sustenabilitate şi inovaţie sunt aliniate cu strategia Grupului Saint-Gobain. Odată cu această achiziţie strategică, ne extindem gama de soluţii şi servicii oferite clienţilor noştri: cunoştinţele şi capacitatea noastră de inovare, împreună cu expertiza bogată a echipei Duraziv, ne vor permite să ne consolidăm poziţia pe piaţă. Aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună şi să creăm un viitor sustenabil", a spus Ovidiu Păscuţiu, CEO al Grupului Saint-Gobain în România.

Saint-Gobain proiectează, produce şi distribuie materiale şi soluţii pentru pieţele de construcţii, mobilitate, medicină şi alte aplicaţii industriale. Dezvoltate printr-un continuu proces de inovare, acestea pot fi găsite pretutindeni, în spaţiile de locuit şi în viaţa de zi cu zi, oferind stare de bine, performanţă şi siguranţă, abordând provocările legate de construcţie durabilă, de eficienţa utilizării resurselor şi de schimbările climatice.

Această strategie de dezvoltare responsabilă este ghidată de scopul Saint-Gobain, „MAKING THE WORLD A BETTER HOME”, în conformitate cu obiectivul împărtăşit de toţi angajaţii Grupului de a acţiona în fiecare zi pentru a face lumea un loc mai frumos şi mai sustenabil în care să locuim.

În România, Saint-Gobain furnizează produse şi soluţii din gamele Abrasives, Building Glass, Pietta Glass Working, Sekurit, ISOVER, PAM, Rigips şi Weber, cu aproximativ 1800 de angajaţi şi operează 22 de linii de producţie în 12 situri industriale situate în Călăraşi, Brăneşti, Ploieşti, Satu-Mare, Turda, Suceava şi Vălenii de Munte.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.