Business Construct

Conferinţa Birouri şi Rezidenţial 2021. Dezvoltatorii vor investi mai mult în facilităţi pentru a atrage corporatiştii în noile proiecte de birouri, industria farma a susţinut cererea de spaţii office

Conferinţa Birouri şi Rezidenţial 2021. Dezvoltatorii...

Autor: Bogdan Alecu, Cristina Bellu

23.09.2021, 00:08 1359

Dezvoltatorii şi proprietarii de birouri mizează pe noi investiţii în facilităţi pentru a atrage corporatiştii în spaţiile office, însă una dintre soluţii o reprezintă chiar industria farma & medical, care a contractat spaţii inclusiv pentru viitoare spitale.

Companiile au închiriat pe timp de pandemie suprafeţe simi­lare cu cele de dinainte, op­tând pentru spaţii mai mari per angajat, chiar dacă mizea­ză în continuare pe munca de acasă sau pe un sistem hibrid de lucru.

„Immofinanz a introdus deja un mod flexibil de birouri, unde închiriem spaţii deja echi­pate. Posibilitatea de a închiria spaţii echi­pate pe o perioadă personalizată pentru cei care se confruntă cu o lipsă de predic­ti­bi­li­tate. Nu vom ieşi din zona închirierilor tra­di­ţionale, dar spaţiile tradiţionale vor fi com­pletate de cele premium, mobilate, ce vor putea fi închiriate pe perioade flexibile. Vor­bim de un concept intern la care ne-am gândit încă din 2018-2019. Avem astfel de birouri în Viena, Varşovia şi Budapesta, iar Bucureştiul este următorul pe listă“, a spus Andreea Cotiga, senior leasing manager office Immofinanz, în cadrul conferinţei Birouri şi Rezidenţial 2021, realizată de ZF în parteneriat cu One United Properties, C&W Echinox, Crosspoint Real Estate, PSC Group, Genesis Property, Filip & Company, Immofinanz, Cordia, Alesonor, Atria Urban Resort, Hagag, MAN - MHS Truck & Bus şi Gran Via.

Immofinanz a semnat anul acesta un contract de închiriere pe termen lung pentru o suprafaţă de aproximativ 11.000 de metri pătraţi către Grupul Provita, unul dintre principalii operatori de centre medicale din România. Provita va ocupa integral clădirea IRIDE eighteen, recent modernizată, parte din parcul IRIDE, urmând să deschidă aici un spital multidisciplinar. Contractul de închiriere acoperă o perioadă de 25 de ani.

„În primele şase luni Immofinanz a se­curizat 30.000 mp de birouri iar o parte im­portantă este în new lease. Avem clădiri nou re­novate în parcul Iride, operaţiune dema­rată în 2018-2019. Una este închiriată către Provita, care va inaugura un spital, iar ei au închiriat pe o perioadă de 25 de ani. Sectorul de farma a mers foarte bine“, a spus Andreea Cotiga.

Mihai Păduroiu, CEO Office Division, di­vizia de birouri One United Properties a su­bliniat că piaţa de birouri de la începutul pan­demiei a intrat într-o transformare care nu este neaparat negativă. Există o con­tracţie a cererii ca răspuns la impactul iniţial al crizei sanitare, dar există si multe schimbări pozitive.

„Companiile analizează mult mai bine locatia, specificatiile tehnice, calitatea clădirii, lucruri esenţiale pentru readucerea angajaţilor la birou, în condiţii cât mai sigure. 2021 este un an mult mai aşezat faţă de 2020 din punct de vedere al evoluţiei pieţei birourilor. Cererea a crescut substanţial faţă de 2020. Nevoia pentru birouri nu a dispărut. În 2020 multe decizii au fost amânate, pentru a pregăti nişte strategii în contextul crizei sanitare, iar începând cu 2021 acestea au început să fie implementate“, a spus Mihai Păduroiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO