LIVE: VIDEOCONFERINŢA ZF/CITR – CE ADUCE 2K22 PENTRU BUSINESS-URILE ÎN IMPAS? Avertizarea timpurie şi viitorul soluţiilor de restructurare. Preocupările oamenilor de business.
Business Construct

Ce trebuie să ştii atunci când vrei să-ţi cumperi un apartament: Alexandra Smedoiu, Deloitte: Recomandarea mea este să existe prudenţă VIDEO

Specialiştii îi îndeamnă la prudenţă pe cei care vor să-şi achiziţioneze un apartament. Deşi salariile au crescut vizibil în ultimii 10 ani, este foarte uşor ca cumpărătorul să greşească în momentul deciziei de achiziţionare şi să meargă către un imobil mai puţin accesibil.

„În primul rând mă aştepta la criteriul de accesibilitate. Chiar dacă zona de venituri există o tendinţă de creştere şi fac aici o paranteză, dacă ne uităm la salariul mediu-brut în ultimii 10 ani aproape s-a triplat. Dacă ne uităm pe astfel de statistici este foarte uşor să devenim foarte optimişti în ceea ce priveşte viitorul şi recomandarea mea este să existe prudenţă în ceea ce priveşte estimarea pe partea de venituri, să calculăm foarte atent creditul pe care ni le permitem. Rata pe care ne permitem să o plătim şi alegerile să l facem în funcţie de în principal în funcţie de accesibilitate” a declarat Alexandra Smedoiu în cadrul emisiunii ZF Live.

Într-un scenariu optimist, pentru cei care s-au hotărât cu privire la noua locuinţă, este recomandat ca ca cheltuielile cu rata apartamentului să nu depăşească mai mult de 30% din venitul acelei familii, mai punctează specialiştii.

„Greu de zis depinde bineînţeles de comportamentul să spunem aşa al gospodăriei sau al familiei de nivelul de venituri pe economisit în trecut sau pentru care există disponibilitate de economisire. Ar fi bine să ne limităm undeva la 30 la sută cu costurile acestea pentru a nu ajunge în situaţii dificile.”  a mai spus Alexandra Smedoiu la ZF Live.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.