Business Construct

Ce se întâmplă pe piaţa imobiliară? Andrei Văcaru, JLL: Criza actuală este diferită de cea din 2008. Atunci capitalul se evaporase. Acum avem multe grupuri care au cash şi care aşteaptă oportunităţi

Ce se întâmplă pe piaţa imobiliară? Andrei Văcaru,...

Autor: Bogdan Alecu

17.05.2020, 13:37 1803

♦ Tranzacţiile vor continua pe piaţa locală, în contextul în care randamentul investiţional nu a cunoscut o contracţie puternică, aşa cum s-a întâmplat în ţări din Europa Centrală, iar investorii dispun în continuare de rezerve de cash.

Piaţa imobiliară este mult mai pregătită pentru a face faţă unei eventuale crize determinate de pan­demia de COVID-19, por­nind de la jucătorii care acti­vează acum în acest sector şi mergând până la abordarea rezervată a băncilor vizavi de finanţările acordate proiectelor imobiliare.

„Spre deosebire de finalul anului 2008, când capitalul s-a evaporat, acum există multe grupuri care stau pe lichidităţi disponibile pentru a fi investite şi aşteaptă oportunităţi“, explică Andrei Văcaru, head of capital markets în cadrul companiei de consultanţă imobiliară JLL România. El a subliniat că investitorii sunt interesaţi inclusiv de achiziţia de hoteluri, în contextul în care industria HoReCa este în prezent cea mai lovită de criza determinată de pandemia de COVID-19. Anul trecut spre comparaţie, pe piaţa locală s-au realizat tranzacţii de investiţii în imobiliare cu o valoare de 700 mil. euro, în contextul în care tranzacţia cu portofoliul de birouri dintre NEPI-Rockcastle şi AFI Europe, de peste 300 mil. euro, a picat, tot din cauza pandemiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO