Business Construct

CBRE: Companiile din retail, logistică şi curierat devin motorul tranzacţiilor industriale, cu o pondere dublată în ultimii 5 ani

CBRE: Companiile din retail, logistică şi curierat...

Autor: Roxana Rosu

29.10.2020, 13:24 133

Sectorul spaţiilor industriale a fost vedeta pieţei imobiliare în acest an, companiile din retail şi servicii aferente, respectiv curierat şi logistică fiind cei mai activi investitori, închiriind în trimestrul trei peste 300.000 mp, o pondere de 50% din totalul tranzacţiilor, dublu faţă de anul 2015, arată un raport realizat de compania de consultanţă imobiliară CBRE.

Un trend important în primele trei trimestre din 2020 este evoluţia retailului către omnichannel. Pe de o parte, retailerii se concentrează pe reţeaua de magazine fizice, iar pe de altă parte investesc noi resurse pentru a beneficia de creşterea vânzărilor online, extinzându-şi capacităţile logistice.

„Evoluţia retailului către omnichannel generează o nevoie sporită de spaţii logistice, alimentată de lipsa de predictibilitate vizavi de posibilele restricţii din partea autorităţilor într-un moment cheie pentru retail. Trimestrul al patrulea, prin Black Friday, Moş Nicolae şi Crăciunul, generează peste 30% din vânzările totale de retail online iar extinderea spaţiilor logistice influenţează experienţa de cumpărare şi implicit vânzările de retail”, a declarat Carmen Ravon, Head of Retail and Land, Omnichannel Real Estate Solutions, în cadrul CBRE România.

În primele trei trimestre, în România a fost tranzacţionată o suprafaţă totală de 612.000 mp de spaţii industriale, în creştere cu 70% faţă de media perioadei similare din ultimii trei ani, potrivit datelor CBRE Research.

Citeşte şi: DESCHIDEREA DE ASTĂZI. Cum va merge bursa. O discuţie cu Christina Verchere, CEO OMV Petrom, despre rezultatele la T3 şi Neptun Deep. Care sunt perspectivele?
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO