Business Construct

Carrier vrea triplarea businessului

Carrier vrea triplarea businessului

Fabio Vello, branch manager al Carrier: Economia romaneasca, chiar daca este in recesiune, va actiona ca o bicicleta. Va incepe sa pedaleze, insa va fi probabil intr-un ritm diferit de cel de dinainte de criza.

26.05.2010, 14:54 40

Grupul american Carrier, cu afaceri anuale de 11,4 mld. dolari(8,5 mil. euro), unul dintre cei mai mari producatori de aparate deaer conditionat din lume, vrea sa atinga in urmatorii trei ani ocifra de afaceri de 10 mil. euro pe piata romaneasca, triplu fatade nivelul actual.

Americanii au realizat in 2008, primul an in care au intrat pepiata locala, un business de 5 milioane de dolari (3,7 mil. euro),iar in 2009 au inregistrat o scadere "usoara" a cifrei deafaceri.

"Suntem interesati de achizitii sau fuziuni cu firme dinsegmentul automatizarii cladirilor sau servicii similare cu alecompaniei Carrier. Am venit tarziu pe piata locala, insa inurmatorii ani ne vom creste cota de piata. Economia romaneasca,chiar daca este in recesiune, va actiona ca o bicicleta. La unmoment dat va incepe sa pedaleze, insa va fi probabil intr-un ritmdiferit de cel de dinainte de criza", afirma Fabio Vello, branchmanager al Carrier.

Cel mai important contract al companiei pe piata locala, de 3mil. euro, a fost furnizarea de aparate de aer conditionat sisisteme de incalzire pentru proiectul rezidential Asmita Gardensdin Capitala.

"Contractele incheiate anul acesta sunt mai mici, situate intrecateva mii de euro si cateva sute de mii de euro, dar suntem indiscutii pentru semnarea unor proiecte mai mari", sustine Vello.Compania a mai livrat produse si catre centrele comerciale CocorStore, Iulius Mall Iasi si Timisoara, fabrica Coca-Cola de laPloiesti sau cladirea de birouri Lake View din Capitala.

Cea mai mare pondere in veniturile Carrier o au lucrarile dinsectorul rezidential, urmate de sisteme de cladiri si refrigerarepentru segmentul comercial.

"Piata rezidentiala este inselatoare. In 2008 toata lumea eraeuforica si s-a facut import masiv de sisteme de incalzire si aerconditionat, dar majoritatea sunt inca in stocuri. Inca de lasfarsitul lui 2008 au inceput sa se resimta problemele, in Romaniafiind resimtita aceeasi tendinta ca cea de la nivel global",sustine Vello.

El se asteapta la o revenire a cererii in 2011-2012, candRomania va trebui sa se alinieze la normele UE in ceea ce privestesursele alternative de incalzire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO