Business Construct

Business Magazin. Mobexpert a investit 1 milion de euro în conceptul Tiny House respectiv în case mobile cu preţuri de aproape 30.000 EUR care pot fi amplasate oriunde

Autor: Andra Stroe

29.08.2021, 20:01 2488

Minimalismul aplicat spaţiului de locuit pare în continuare mai degrabă un ideal, în ciuda beneficiilor evidente, aşa că şi conceptul de tiny house se conturează abia timid în România. Reprezentanţii Mobexpert au văzut însă un potenţial pe această nişă, aşa că au pariat peste 1 milion de euro pe lansarea unei game noi de căsuţe fixe şi mobile. Ce este, simplu şi pe scurt, o tiny house şi cu ce vine „la pachet” o astfel de locuinţă?

Într-o perioadă în care tot mai mulţi oameni lucrează de acasă, au adoptat un model de lucru hibrid (work from home şi mers la birou) sau un stil de viaţă nomad, o căsuţă de tipul Tiny House oferă tot confortul de care au nevoie: electricitate, apă, baie complet utilată, bucătărie cu frigider, internet etc. Aceasta poate fi amplasată în orice spaţiu pentru a fi folosită fie ca locuinţă permanentă, fie drept casă de vacanţă”, spune Adelina Badea, CEO al retailerului român de mobilier Mobexpert.

Pentru lansarea noii game compania a investit până acum peste 1 milion de euro, atât în proiectarea şi producţia căsuţelor, cât şi în realizarea mobilierului din interior. Producţia unei căsuţe cu echiparea standard, care include finisajele – parchetul, pereţii vopsiţi şi altele, aerul condiţionat, baia complet utilată cu boiler, încălzirea în pardoseală şi corpurile de iluminat pentru interior şi exterior durează aproximativ 30 de zile, iar realizarea mobilierului depinde de cerinţele clientului. Potrivit reprezentanţilor companiei, construcţia acestora are un impact minim invaziv asupra mediului, procesul tradiţional fiind transformat într-unul mai rapid, fiabil, fără zgomot şi ecologic. Preţul de pornire al unei căsuţe mobile este de 23.499 de euro + TVA, iar cel al căsuţei fixe porneşte de la 25.399 de euro Ă TVA. „Preţul variază în funcţie de tipul de mobilier ales, mai complex sau mai simplu, de necesitate şi de modul în care alegi să o foloseşti – dacă o vei folosi, de pildă, ca birou, casă de vacanţă, spaţiu de închiriat în regim hotelier, zonă de relaxare, sală de sport.”

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO