Business Construct

Britanicii de la Kingfisher, proprietarii magazinelor Brico Dépôt: pierderi de 124 mil. lei din cauza fostelor magazine Praktiker. Kingfisher a cumpărat în 2017 magazinele Praktiker de la omul de afaceri Omer Susli

Britanicii de la Kingfisher, proprietarii magazinelor...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

27.08.2020, 09:30 4747

Grupul Kingfisher, care deţine magazinele de bricolaj Brico Dépôt, vrea să-şi dezvolte centrele de distribuţie de pe plan local în următoarea perioadă, ca parte a procesului de consolidare a poziţiei în România, după cum se arată în raportul grupului aferent anului financiar 2019/2020.

„În România, am încheiat procesul de rebranding al fostelor magazine Praktiker în Brico Dépôt şi am integrat gama de produse, sistemul IT şi birourile. Suprafaţa totală a spaţiilor a scăzut cu circa 7% în ultimul an, ca urmare a închiderii a trei magazine“, se arată în raport.

Reprezentanţii Kingfisher în România nu au răspuns solicitării ZF pentru a preciza care sunt cele trei magazine închise şi centrele de distribuţie pe care vor să le dezvolte. Anterior însă, după achi­ziţia Praktiker, Kingfisher a anunţat mai multe închi­deri de magazine, la Foc­şani, Bacău, Ploieşti, Arad, Braşov, Piteşti şi Voluntari. Astfel, reţeaua din România a ajuns să numere 35 de magazine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO