Business Construct

Bramac România finalizează preluarea fabricii de ţiglă din beton Elpreco, pentru 33 mil lei

Bramac România finalizează preluarea fabricii de...

Autor: Roxana Rosu

28.11.2016, 16:55 534

Producătorul de sisteme de acoperişuri din ţiglă ceramică şi din beton Bramac România, controlat de grupul austriac Bramac, a finalizat procedurile de preluare a fabricii de ţiglă din beton Elpreco din Craiova, valoarea totală a achiziţiei fiind de aproximativ 33 milioane lei (7 mil euro).

Suma include preţul de achiziţie, costurile legate de achiziţie, precum şi finanţarea nevoilor suplimentare de capital. Contractul de vânzare-cumpărare a fost semnat luni, 28 noiembrie.

Compania Elpreco este deţinută de grupul irlandez CRH, care a preluat activele Lafarge în România.

”Această investiţie va duce la consolidarea poziţiei companiei Bramac pe piaţa de învelitori din România şi nu numai. In viitor vom deservi pietele din Serbia, Ungaria si Bulgaria. Începând de azi echipa Bramac se măreşte cu înca 41 de persoane. Personal care va activa în fabrica de la Craiova”, a declarat Mircea Dumitru, director general Bramac România.

Grupul Bramac este prezent în România din anul 1995, prin înfiinţarea filialei ”Bramac Sisteme de Învelitori”, cu sediul în Braşov şi desfăşurând o activitate de import şi distribuţie a produselor Bramac pe piaţa românească.

În septembrie 2004 Bramac a inaugurat , la Sibiu, prima sa fabrică din România.  Fabrica este destinată producţiei de ţigle şi sisteme complete de accesorii la standardele internaţionale Bramac, iar procesul de producţie respectă normele în vigoare de protecţie a mediului înconjurător.

Bramac a înregistrat anul trecut afaceri de 51,4 mil. lei, în creştere uşoară faţă de anul anteror şi un profit net de 6,5 mil. lei, având un total de 75 de angajaţi. De partea cealaltă, Elpreco a rulat în 2015 afaceri de 110 mil. lei, în creştere cu 15% faţă de anul anterior din producţie de BCA, ţiglă din beton, pavele şi borduri, tuburi şi cămine şi are 410 angajaţi

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO