Business Construct

Bramac construieste o noua fabrica pentru a face fata cererii de tigle

Bramac construieste o noua fabrica pentru a face fata cererii de tigle
27.03.2008, 20:49 131

COMPANIA BRAMAC-SISTEME de Invelitori, producator de tigle din beton din Sibiu, estimeaza ca va inregistra anul acesta o cifra de afaceri de 18 milioane de euro, in crestere cu 20-30% fata de anul precedent si intentioneaza sa construiasca o noua fabrica in apropierea Bucurestiului, pentru a face fata cererii de pe piata.
Ne aflam la finalul negocierilor pentru achizitionarea unui teren in apropierea Capitalei si estimam ca vom incepe lucrarile in cursul acestui an, urmand ca unitatea sa fie finalizata in 2009", a declarat Mircea Dumitru, managerul general al firmei.
Reprezentantii Bramac nu au comunicat valoarea investitiei in noua fabrica, insa au precizat ca urmeaza sa fie finalizata in 2009. Compania va intra in acest an pe segmentul panourilor solare care vor fi importate din Austria.
Piata panourilor solare din Romania nu este inca suficient de dezvoltata. Obiectivul nostru pentru acest an este de a prezenta publicului avantajele acestui produs, care este folosit pe scara larga in tarile din Vest, si modalitatea in care acesta contribuie la reducerea costurilor la energie", a afirmat Dumitru. Potrivit reprezentantilor Bramac, noul produs asigura o reducere a consumului de apa calda de circa 500-700 metri cubi pe an.
Bramac-Sisteme de Invelitori are ca actionar compania Bramac Dachsysteme International din Austria, detinuta de grupurile Wienerberger si Lafarge.
Bramac a venit in Romania in 1995, cand a deschis o reprezentanta de vanzari la Brasov. Austriecii au inceput sa produca in Romania in 2004, in urma unei investitii greenfield de 5,8 milioane de euro la Sibiu. Fabrica are o suprafata de patru hectare si o capacitate de productie de 13 milioane de tigle pe an.
Principalii competitori ai companiei sunt Elpreco, Siceram, Lindab (Suedia), Megaprofil (Belgia) sau Ruukki (Finlanda).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO