Business Construct

Blocaj: Productia HeidelbergCement, pe „hold” pana revine cresterea

Blocaj: Productia HeidelbergCement, pe „hold” pana revine cresterea
22.03.2010, 16:22 47

Grupul german HeidelbergCement, care activeaza pe pietele deciment, agregate si betoane, a inregistrat anul trecut o scadere de20% a cifrei de afaceri, pana la 312,5 mil. euro, potrivit datelorpreliminare ale companiei.

Germanii, care detin trei fabrici de ciment la Bicaz, Deva siFieni, au sistat productia in perioada noiembriedecembrie 2009, dincauza scaderii cererii si nu au repornit productia nici panaacum.

Mai mult, HeidelbergCement a disponibilizat anul trecut 245 deangajati, circa 16% din total si a trimis 50% din angajatiidiviziei de ciment in somaj tehnic cate 1215 zile la finele anuluitrecut.

"Nu avem inca rezultatele financiare finale pentru 2009, insaestimam o scadere a cifrei de afaceri de aproximativ 20% comparativcu 2008. Estimam ca in 2010 piata va inregistra o scadere de 5 panala 10%. In ceea ce ne priveste, credem ca vom reusi sa ne mentinemla nivelul inregistrat in anul 2009", a declarat Mihai Rohan,presedinte si CEO al Carpatcement Holding.

Rezultatele confirma astfel estimarile HeidelbergCementpublicate in luna decembrie de ZF.

Vanzarile de ciment, unul dintre cei mai importanti indicatoridin economie, ar putea inregistra in primul trimestru o scadere maigrava decat cea de 50%, cat era estimata la sfarsitul anuluitrecut. "Primul trimestru va fi afectat si de alegerile de lasfarsitul lui 2009, si de criza si de vremea nefavorabila.Schimbarea autoritatilor na permis eliberarea fondurilor pentru ceicare au lucrat, plus banii care au ramas restante de anul trecut",explica Rohan.

Grupul HeidelbergCement a intrat pe piata locala in 1998 siactiveaza prin companiile Carpatcement Holding, Carpat Beton siCarpat Agregate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO