Business Construct

Birouri în Bucureşti. Zona de vest a depăşit pentru prima dată Barbu Văcărescu

Birouri în Bucureşti. Zona de vest a depăşit pentru...

Autor: Bogdan Alecu

16.01.2017, 00:07 2730

Aproape 40% din cererea de bi­ro­uri de anul trecut a vizat zona de cen­tru-vest a Bucureştiului, faţă de 31% pen­­tru zona Floreasca-Barbu Vă­că­res­­cu şi Dimitrie Pompeiu, po­trivit da­te­lor companiei de con­sul­tanţă imobiliară JLL.

„După ani buni în care zonele Barbu Văcărescu- Floreasca şi Dimi­trie Pompeiu au atras cei mai mulţi chi­riaşi datorită livrărilor sem­nifi­ca­ti­ve de spaţii noi, în 2016 am fost mar­torii unei creşteri importante a cererii pentru zonele de vest şi centru-vest. Acest lucru a venit fi­resc având în ve­de­re extinderea dez­vol­tatorilor şi pe al­te subpieţe din Bucureşti“, a pre­ci­zat Maria Florea, head of office agency în cadrul JLL România.

Finalizarea clădirilor AFI Park 4&5 de lângă mallul AFI Cotroceni, ală­turi de contractele semnate de For­te Partners şi CA Immo pentru The Bridge şi Orhideea Towers şi anun­ţul re­alizat de Renault pentru o no­uă clă­di­re de birouri în vestul Capi­ta­­lei au dus la formarea unui nou pol de bi­ro­uri ce a depăşit ca cerere zona Bar­bu Văcă­res­cu-Pipera pentru prima dată în ulti­mii ani. În zona Orhideea-Poli­teh­nică se află în diverse faze de avi­zare şi con­strucţie opt mari proiecte de birouri, dez­voltate de CA Immo, Forte Part­ners, Sema Parc şi Vastint (Ikea), ce vor totaliza peste 170.000 de metri pă­tra­ţi de spaţii de birouri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO