Business Construct

Belgianul Didier Balcaen, managerul de proiect al birourilor Unirii View, dezvoltă un proiect cu birouri şi locuinţe vizavi de Clubul Stejarii

Belgianul Didier Balcaen, managerul de proiect al...

Autor: Bogdan Alecu

05.12.2019, 09:00 488

Didier Balcaen, belgianul care conduce dezvoltatorul Speedwell, a demarat prin compania Willow Residential un proiect imobiliar care va include atât birouri, cât şi rezidenţial pe Strada Jandarmeriei, vizavi de Clubul Stejarii al lui Ion Ţiriac, potrivit datelor de la Urbanism.

Compania Willow Residential este deţinută de Court Palace NV (45%), Odebrecht NV (45%) şi Bluebell Consul­ting (10%). Directorul general al companiei este Didier Balcaen, cel care conduce şi Speedwell.

Printre companiile care analizează o posibilă relocare în viitorul proiect de birouri se află şi Samsung România care are sediul în prezent în clădirea Willbrook Center de pe DN1.

Cu dezvoltarea noului proiect de birouri, Didier Balcaen va intra în concurenţă directă atât cu proiectul Victoria Park, deţi­nut de Immofinanz vizavi de Băneasa Shopping City, Băneasa Busi­ness&Technology Park (2007) şi cu Willbrook Platinum (2011).

Pe de altă parte, DN1 nu a mai atras şi alte proiecte, pe măsură ce dezvoltatorii s-au reorientat către dezvoltări aflate în proximitatea staţiilor de metrou.

Anunţul construcţiei liniei de metrou dintre Gara de Nord şi aeroportul Otopeni a dus imediat la parafarea unor tranzacţii în valoare de cel puţin 40 de milioane de euro cu terenuri în zona Expoziţiei, potrivit calculelor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO