Business Construct

Avertismentul unui manager din real-estate: Nu toate proiectele rezidenţiale anunţate se vor şi construi

Martin Slabbert

Martin Slabbert

Autor: Bogdan Alecu

08.06.2018, 00:07 2522

Creşterea preţurilor pentru terenuri alături de cererea tot mai mare pentru rezidenţial încinge piaţa imobiliară din Capita­lă, pe măsură ce încep să-şi facă apariţia şi dez­vol­tatori care anunţă pla­nuri şi proiecte fără ca aceştia să fi finalizat mă­car tran­zac­ţia cu terenul pe care ar urma să fie dez­voltat proiectul.

„Vedem companii ca­re cumpără op­ţiuni pentru tere­nuri, anunţă pla­nuri mari, care chiar aduc buldozere pe teren doar pentru a putea strânge fonduri şi pentru a demara proiectul. Dar nu toate proiectele vor fi con­struite. Noi ne concentrăm pe calitate pentru că suntem jucători pe termen lung“, a spus Martin Slabbert, cofon­da­tor şi CEO al Prime Kapital, com­panie de dezvoltare imo­biliară şi investiţii.

Slabbert a fondat în ur­mă cu circa zece ani fondul de investiţii NEPI, cel mai mare proprietar de spaţii co­mer­ciale din România, de la condu­cerea că­ruia a demisionat în vara anului 2015 pentru a fonda ală­turi de Victor Semionov, de ase­me­nea fondator al NEPI, compania Prime Kapital.

Pe de altă parte, Martin Slabbert spune că cererea de pe piaţa rezidenţială continuă să fie una ridicată, motiv de care unii dezvolta­tori profită prin a-şi maximiza marja de profit.

Primul mare proiect anunţat oficial de Prime Kapital este Avalon Estate, proiect rezidenţial ce va fi dezvoltat în Pipera, în spatele centrului auto Porsche Pipera 2 pe un teren de 8,1 hectare, cumpărat la începutul anului trecut cu circa 12 mil. euro de la familia Becali.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO